Per: Ara Cultura. Publicada el: 4/26/2020

Museus Post COVID-19

La COVID-19 està capgirant la realitat dels museus? Arran d’aquesta situació de confinament, des del sector cultural, i en concret els museus, s’han llençat moltes iniciatives innovadores per apropar els seu fons, els continguts i les activitats per fer-les arribar a les llars

Lliçons apreses per no tornar a la normalitat

Sessió Online

La COVID-19 està capgirant la realitat dels museus? Arran d’aquesta situació de confinament, des del sector cultural, i en concret els museus, s’han llençat moltes iniciatives innovadores per apropar els seu fons, els continguts i les activitats per fer-les arribar a les llars. Darrere de tot això, amb tota seguretat, s’han replanificat, revisat, readaptat i, fins i tot, anul·lat, diverses tasques de gestió, planificació, conservació, programació i serveis educatius.

Però, en mentalitat de Simon Sinek, la Covid-19 és finita, s’acabarà més tard o més d’hora. De nosaltres dependrà, passada la sotragada inicial, donar sentit a l’experiència i reflexionar sobre el que estem visquent i reinventar o readaptar el sistema en dos sentits:

a) en primer lloc, revisant les lliçons apreses per tal que romanguin pràctiques, processos i dinàmiques que hem viscut i que volem que quedin i,

b) reinventar o adaptar el sistema per si torna a passar. Carbonell ens adverteix que, com a espècie, aprenem molt poc de les situacions viscudes. També serà així aquest cop?

Et proposem una jornada d’intercanvi i de reflexió sobre el post-covid en l’àmbit del patrimoni a l’entorn les qüestions

Que estem aprenent d’aquesta situació? Quins són els nostres reptes com a sector, després de la COVID-19? Quins recursos i quines persones seran els necessaris per fer front aquesta nova etapa? De què és moment, ara?

No volem un discurs fatalista ni grandiloqüent. Volem acció.

Adhoc Cultura i la Facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona presenten la iniciativa Lliçons apreses per no tornar a la normalitat una acció per analitzar els aprenentatges fets; per debatre el present i pensar el futur pròxim de les institucions museístiques.

Lliçons apreses per no tornar a la normalitat– Sessió Online
13/05/2020 – 18,00h a 19,30h
Col.loqui moderat per la Dra. Núria Serrat, Facultat d’Educació de la UB
i Pep Marés, director d’Adhoc Cultura

Amb la participació de:

• Sr. Eduard Bech, director del Museu de l’Empordà
• Sr. Jusèp Boya, director del Museu d’Arqueologia de Catalunya
• Sra. Carme Comas, conservadora dels Museus d’Esplugues
• Sra. Pilar Garcia, directora del Museu del Ferrocarril de Vilanova i la Geltrú
• Sra. Sònia Hernàndez, directora del Museu de les Aigües
• Sra. Montserrat Mallol Soler, directora Museus d’Olot
• Sr. Josep Ma. Solies, director del Museu de l’Hospitalet

Inscriu-t’hi!

012345678910111213141516171819202122232425262728

← Tornar