Per: 2. Publicada el: 2/6/2022

Kit bàsic per a la Transformació digital

Qualsevol equipament museístic i cultural ha vist com en els dos darrers anys les coses han canviat molt. Hi ha coses que s’han accelerat i una d’elles ha estat la digitalització. Per això, ADHOC CULTURA, va pensar que un bona iniciativa seria el Kit Bàsic de Transformació Digital Cultural.

La transformació digital ja no és una opció, és una necessitat. Amb aquesta frase vam acabar l’any 2021 i comencem el 2022.

Un any ple de nous reptes i que des d’ADHOC CULTURA afrontem des de la mirada de qui sap que cada repte és una oportunitat per potenciar la cultura com a element d’integració i transformació social.
Qualsevol equipament museístic i cultural ha vist com en els dos darrers anys les coses han canviat molt. Hi ha coses que s’han accelerat i una d’elles ha estat la digitalització. Per això, ADHOC CULTURA, va pensar que un bona iniciativa seria el Kit Bàsic de Transformació Digital Cultural.


Una kit compost de 3 materials creats específicament pel sector cultural i que busquen facilitar la comprensió de què és la Transformació Digital i la Digitalització per animar als equipaments motivats a endegar els seus projectes des de la tranquil·litat de qui sap que ho ha pensat i planificat correctament.


El Kit està compost pel Checklist d’autoanàlisi (pensat per orientar a qui el faci sobre el nivell de transformació del seu equipament); el Toolkit de Museus i Digitalització (una maleta d’eines online pensades per ajudar als equipaments a articular processos i projectes de digitalització utilitzant eines contrastades que sabem que són molt útils); i el Canvas de Transformació Digital, el primer canvas de transformació digital enfocat al sector cultural.

Aquesta darrera eina és l’estrella del regal. Un canvas pensat per ha de servir per revisar les accions de digitalització actuals i també ha de facilitar la creació de noves iniciatives sempre assegurant la sostenibilitat de la proposta.


La transformació digital pot fer por. Sembla una tasca complexa, fins i tot impossible però no ho és. Només cal desgranar-la i afrontar-la per etapes. Aquesta acció ha d’anar en paral·lel al dia a dia de l’equipament i s’ha de viure i entendre com una millora del servei vers la ciutadania. Aquest any tenim l’oportunitat de fer el gran salt. I vosaltres? Us animeu a saltar amb nosaltres? Kit Bàsic de Transformació Digital Cultural.

012345678910111213141516171819202122232425262728

← Tornar