Per: 2. Publicada el: 6/19/2020

Adhoc Cultura presenta l’eina de construcció massiva Adhoc_Design Thinking Cultural

Liderar el canvi cultural està a les nostres mans el DESIGN THINKIG CULTURAL és l’aposta d’ADHOC CULTURA per seguir contribuint d’una forma real al sector cultural amb eines, recursos i solucions.. I entre tots i totes, repensar-ho tot.

En els darrers mesos, la cultura s’ha posicionat com una clara eina de transformació i benestar social. Quelcom al que tothom s’ha adreçat per tirar endavant. Ara és el torn del sector cultural de demostrar la nostra capacitat adaptativa i oferir noves propostes per fer front a les necessitats reals de les nostres comunitats.

ADHOC CULTURA allibera coneixement i busca treballar en obert amb el llançament de la seva nova eina pensada per articular nous projectes culturals que posin la persona al centre.  Un mètode de treball basat en la nostra manera de fer i entendre la cultura: una eina essencial de canvi i transformació social.

Aquesta nova metodologia neix de la voluntat de transformar aquesta essència en quelcom físic, per guiar a aquells qui vulguin liderar el canvi cap a projectes culturals realment significants.

Design Thinking Cultural

Aquesta eina es basa en el Design Thinking, un mètode concebut per centrar-se totalment en les necessitats reals d’aquells i aquelles als que ens dirigim.

L’objectiu és crear un projecte cultural significatiu, que aporti solucions a la comunitat i que sigui realista i sostenible. Per això, l’eina s’estructura en 5 etapes:

  • Empatitzar
  • Definir
  • Idear
  • Prototipar
  • Avaluar

Per assegurar que els projectes resultants de l’ús d’aquesta eina siguin realment executables, busquem concretar i definir exactament el qui, el perquè, el què, el com i el quan. Per això, cadascuna de les etapes disposa de dues fases de treball. La primera, per gaudir d’una visió general de cada aspecte i la segona per focalitzar i identificar realment la raó de ser del projecte. Aquesta concreció és el que ens conduirà a l’èxit.  

Empatitzar: les persones al centre

Per conèixer a l’usuari potencial cal empatitzar i posar-se en la seva pell. Aquesta primera etapa serveix per entendre totalment el perfil dels nostres usuaris i per tant, poder enfocar millor el projecte.

Definir: el perquè de tot plegat

Un cop definit el perfil dels usuaris potencials, cal seguir posant-se en la seva pell per identificar les seves necessitats. La segona etapa permet definir a quina de les seves necessitats culturals podem donar resposta, la qual esdevé el nostre repte i prioritat.  

Idear: les claus del projecte

Per garantir l’èxit de la proposta cal mirar cap a fora i conèixer els recursos humans, econòmics i estratègics que donaran força al projecte. La tercera etapa permet comprendre l’abast del projecte i tots els aspectes que cal tenir presents.  

Prototipar: pensar i repensar

Descompondre el projecte i treballar tots els inputs per separat, posar cor i ànima en el desenvolupament del projecte i repensar-ho tot per acabar de perfeccionar-ho. La quarta etapa està pensada per donar forma i vida al projecte.

Avaluar: com aprendre tot millorant

La darrera fase és essencial en qualsevol projecte que busqui transformar i arribar a la població. Un sistema d’avaluació senzill però brutalment honest permet comprovar els punts forts i els febles dels projectes i fer les modificacions necessàries per assolir l’èxit!

Descobreix Adhoc_Desing_Thinking

012345678910111213141516171819202122232425262728

← Tornar