Per: 2. Publicada el: 3/11/2021

Defios Farinons d’ODS a poders

La cultura és una eina essencial i eficaç per a fomentar i treballar els Objectius de Desenvolupament Sostenible

L’abús dels recursos naturals del sistema han fet que el planeta estigui a punt de col·lapsar! L’agència ASAN ens avisa que cal trobar una solució,  les famílies han de canviar els hàbits, per a fer-ho cal activar els 17 poders i aconseguir així superar el gran repte final: ACTIVAR LA TAULA DE PODERS per evitar el col·lapse.

ENEAS fomenta i impulsa l’energia neta i assequible; FAZE crea accions que milloren l’alimentació al món; VISU construeix els mars i oceans saludables … Els 17 ODS s’han transformat en poders un fet que ajuda a implicar a l’alumnat per idear propostes per les famílies a partir d’utilitzar i treballar els 17 poders.


Parlem de Defios Farinons una activitat educativa que impulsa L’Ecomuseu Farinera de Castelló d’Empúries, una proposta destinada a alumnes de segon cicle de primària i primer cicle de secundària. El museu (antic molí fariner) esdevé un espai de referència per explicar sostenibilitat, innovació, Proximitat,,, un pretext perfecte per aproximar-nos i treballar els ods d’una manera atractiva, divertida i memorable per l’alumnat.

El repte Defios Farinons per evitar el col.lapse

ACONSEGUIR almenys  1.200 punts connectors 

CONNECTAR els 17 poders 

INICIAR cinc compromisos 

Creiem que la cultura és una eina essencial i eficaç per a fomentar i treballar els Objectius de Desenvolupament Sostenible, defensem que es pot realitzar una connexió eficaç amb els ODS en l’àmbit local i patrimonial, i els museus en poden ser impulsors i a més a més es pot fer ( de fet és necessari ) a partir de propostes que despertin l’emoció per tant que generin aprenentatge a l’alumnat Defios Farinons n’és un exemple.

012345678910111213141516171819202122232425262728

← Tornar