Per: 2. Publicada el: 4/18/2022

14 de juliol, torna Aralabhacking

Aquest any repetim! El proper 14 de juliol de 2022 tindrà lloc la segona edició de l’Aralabhacking ! El repte d'aquesta segona edició: Museus, propostes educatives per projectes

El passat 15 de juliol de 2021 vam donar el tret de sortida a la primera edició de l’Aralabhacking, una jornada de set hores de treball en la que hi van participar sis museus i catorze joves. Una sessió on es va donar resposta a un repte: fer “match” entre joves i museus. D’aquesta trobada, cada museu va sortir amb un avantprojecte cocreat i fet amb i pels joves a punt per implementar. 

Aquest any repetim! El proper 14 de juliol de 2022 tindrà lloc la segona edició de l’Aralabhacking ! El repte d’aquesta segona edició: Museus, propostes educatives per projectes

L’ARALABMUSEUS a la jornada de l’Aralabhacking concentra dues metodologies de treball que permeten resoldre reptes enfocats des de l’aplicació estructurada i centrada 100% en l’execució pràctica. La primera metodologia sorgeix de les Hackatons. En el seu origen, aquestes eren grans trobades entre programadors per arribar a una solució en el camp de la programació informàtica en un lapse d’entre 24 i 48 hores. Actualment, aquest concepte s’ha anat adoptant des de diferents sectors vinculats amb la creació i el disseny de projectes amb l’objectiu de recopilar i creuar diferents perspectives, punts de vista i idees. 

D’altra banda, s’aborda aquesta jornada aplicant també la metodologia del Design Thinking, una metodologia orientada a la ideació de solucions que s’empara en la pràctica del disseny. Aquesta metodologia es troba a l’auge en tots els camps vinculats amb la innovació. A la vegada, s’introdueixen alguns dels elements de l’Advanced Creatives Problem Solving que ens ajuda a redefinir els reptes/problemes als que hem de fer front, generar noves idees i actuar. 

Què necessites per participar? És ben fàcil. Si ets un museu que té en ment impulsar un projecte educatiu amb un centre o entitat i vols posar fil a l’agulla i passar a l’acció aquest és el teu espai. Busquem la idea per poder desenvolupar-la . Presenta’ns la teva proposta i farem una selecció de set projectes d’arreu de Catalunya. Els museus seleccionats participaran a la jornada i un d’ells en sortirà guanyador de l’acceleradora del seu projecte per tal de que el pugui implementar.

Què m’enporto com a museu

  1. ASSESSORAMENT D’UN EQUIP MULTIDISCIPLINARI
  2. LA POSSIBILITAT D’ESTABLIR ALIANCES AMB ALTRES MUSEUS
  3. FORMACIÓ AMB DISSENY THINKING
  4. KIT METODOLOGIC D’INNOVACIÓ CULTURAL
  5. LA CREACIÓ D’UN AVANTPROJECTE DESTINAT AL PÚBLIC JOVE PER IMPLEMENTAR AL MUSEU

INSCRIPCIONS

01234567891011121314151617181920212223242526

← Tornar